AnderslandBygg.topp.venstre
Tysnes Kommune
Tysnes Sparebank 140x30
Tiko
Windsor
Tysnes Maskin AS
Tysnes Bilsenter
Tysnes Kjøle
Losfjord
Heis-Tek
Dokkegalleriet
Myrdal gard
Ekeland
Per Henrik Opdal
Johs Tveit
Njardar
Treco
Tysneslyd
Arild Gjerstad
Bygg Tysnes
Joker Årbakka
Tysnes sogelag
Joker Uggdal
Tysnes Båtutleie
Ronny Bakkane
Dalen Golf
Tysnes seniordans
Grendatun
Tysnesfest
Tysnes Båthamn
Frisøren på Tysnes
Laukhamar Fritid
Tysnes Frivilligsentral
Bjørnefjorden tannlegepraksis

Sjøtroll

Nå har Vest politidistrikt en felles operasjonssentral

I dag onsdag 8. november kl 1200 fikk Vest politidistrikt en ny felles operasjonssentral som er større og mer profesjonell.

PUBLISERT AV Johnny Helgesen Publisert: 08.11.17 14:15

Operasjonssentralen i Vest politidistrikt dekker nå Hordaland og Sogn og Fjordane.

-  For politiet i Vest politidistrikt markerte driftsettelsen at politidistriktet nå har fått en større og mer robust operasjonssentral, som dekker hele politidistriktet. Dette innebærer også at politidistriktet nå har en felles rednings- og kriseledelse. Fagkompetansen er nå samlet og dette vil gi bedre tjenester til befolkningen, sier politimester Kaare Songstad.

Den nye operasjonssentralen i Vest politidistrikt holder til i Bergen og består av de tidligere operasjonssentralene for Hordaland og Sogn og Fjordane. Operasjonssentralen i Vest politidistrikt er den niende i rekken av nye operasjonssentraler i Norge.

Operasjonssentralen er politidistriktets ledelses- og koordineringssentral for både planlagt og hendelsesstyrt operativ virksomhet i daglig drift og ved ekstraordinære hendelser og kriser. Politiet skal være bedre rustet for et økt trusselnivå. En felles operasjonssentral og felles rednings -og kriseledelse er en viktig del av dette. De tidligere 27 politidistriktene er nå slått sammen og har blitt til 12.  Hvert politidistrikt har eller skal opprette én felles operasjonssentral for sitt distrikt. Sammenslåingen av operasjonssentralene er en del av reformen politiet nå gjennomgår. Politiet skal blant annet jobbe mer effektivt ved å ta i bruk nye metoder og ny teknologi, og operasjonssentralen er selve navet i politiets tjenester.

Medarbeiderne på operasjonssentralen får opplæring i kriseledelse og arbeidsmetodikk som skal støtte straksetterforskning og politiarbeid på stedet. Operasjonssentralen skal ha oversikt, kunnskap og evne til å håndtere kriser som oppstår og styre patruljene der de trengs mest. Lokal kunnskap er viktig og i forberedelsene til driftssetting av ny operasjonssentral er dette en av tingene som det har vært fokus på å øke kunnskap om. Det viktigste er likevel å ha god og kompetent bemanning som operere på samme måte uavhengig av hvor det skjer. Dette gir et likere politi. Dagens teknologi kan vise hvor innringeren befinner seg, og gi en god veibeskrivelse fram til stedet. Det er likevel den lokale patruljen med god lokal kunnskap som blir det viktigste redskapet til operasjonssentralen.

Ledelsen ved operasjonssentralen er også styrket med en fagleder for samband og en fagansvarlig for opplæring. Det vil også bli en egen oppdragsleder for hvert oppdrag. Operasjonslederen blir den øverste operative lederen.

Ingen endring for innbyggere.

Det blir ingen endring for innbyggere. De skal forholde seg likedan, og ringe 112 i nødstilfeller, og 02800 ellers. Det de vil merke som er annerledes, er hvordan politiet jobber på stedet. I dag gjør politiet stort sett ferdig både avhør og åstedsarbeid på stedet, og det er sjeldnere at folk blir kalt inn til avhør i etterkant. Det er ment å gi en mer effektiv straffesaksbehandling.

 

Fakta Vest politidistrikt:

Vest politidistrikt dekker 54 kommuner, med til sammen rundt 590 000 innbyggere, og har om lag 1300 ansatte.


Tips ein venn!
Ditt navn:
Di epostadresse:
Eventuell melding til venn:
Din vens epostadresse:
Din vens namn:
Di epostadresse:
Meld På | Av
  

Del på Facebook


DET SKJER

DI MEINING

Har du nyttårsforsett?

  • Resultatet

MEST LESE SISTE VEKA

TIPS TYSNESINGEN

Tysnes Industri AS
Tlf 46 93 31 19
post@tysnesingen.no


Google

Ansvarleg for Tysnesingen: Tysnes Industri AS org nr 976216598 - tlf: 46 93 31 19 - epost: post@tysnesingen.no

Nyhetsystem og oppsett: Vilko CMS
© 2000-2018 Tysnesingen.no
Tysnes ungdomslån
TysnesIL.no
Annes Klær
Carisma frisør
Spar Tysnes
John Hagen
Haaheim Gaard
Marinegruppen
Kines Hudpleie
Tysneskyrkjelydane 1
Andersland Rør
Tysnes Fysio
Tysnes Treningssenter.
Mandelhuset
Svingen Puls
Accountor Tysnes
andersland-bygg.as
tysnes.kommune.no
Tysnes Kraftlag høyblokk
Alsaker Fjordbruk
Tysnes Industri AS