Irene Dalland fekk æra av å ta i mot prisen då REKO-ringen vart kåra til årets salskanal. Foto: Privat

Reko-ringen tildelt pris

Publisert av: May Britt Meland
18/11/2022 08:21

Irene Dalland ved Garden på Dalland synast det var veldig stort og veldig kjekt når ho fekk reisa til Oslo på måndag (17/11) for å vera med på prisutdeling under MATPRISEN 2022. Og jammen vann ikkje REKO-ringen i kategorien “Årets salskanal”.

-Det er så utruleg mange flinke ildsjeler der ute som gjer ein enorm innsats for at REKO-ringen skal gå rundt, og det er berre å bøya seg i støvet, seier Irene.

-Denne prisen er til alle dei som har fått REKO der det er i dag!

Norsk Bonde- og Småbrukarlag skriv i ein artikkel:
“Bonde og REKO-entusiast Irene Dalland tok imot prisen på vegne av organisasjonen. Hun har vært vikarierende prosjektleder for REKO i NBS og leverer selv produkter gjennom sine lokale ringer på Vestlandet.  

– Dette var utruleg gøy! Eg vil retta ein stor takk til alle ildsjelar som kvar dag legg ned ein enorm innsats for at REKO-ringar over heile landet skal fungera: administratorane. Uten dei frivillige, våre fantastiske produsentar og kundane ville ikkje dette fungert, så denne prisen er til alle dykk som gjer REKO mogleg. Tusen takk, sier Dalland.” 

Her kan du lese juryen sin begrunnelse:
Årets salgskanal: Norsk Bonde- og Småbrukarlag for REKO-prosjektet
“Årets salgskanal er prisen for den delen av næringskjeden i matbransjen de fleste av oss møter og som kanskje i størst grad former de valgene vi tar som forbrukere. Vinneren av prisen er en aktør som de siste årene både har endret forbrukeres vaner og gitt små aktører nye markedsmuligheter. Som et overflødighetshorn gir de deg og meg muligheten til å velge råvarer vi knapt har sett i butikkhyllene før. For de fleste er det et stykke fra jord til bord – disse folka har gjort veien mye kortere. Som ringer i vannet har årets vinner bredt om seg i hele kongeriket. Prisen for Årets salgskanal går til REKO-prosjektet i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, og til tusener av rekoringere som bringer kortreist matglede inn i de norske hjem.”