Stor interesse for husflidsmesse og foredrag

Publisert av: May Britt Meland
26/9/2023 08:36

Sist lørdag var det duket for husflidsmesse på Tysnes, med parallelle foredrag i biblioteket. Over 40 utstillere hadde funnet veien til Tysneshallen, og det var stor variasjon i vareutvalget – alt fra høvelbenk til vesker av fiskeskinn. Her fikk du med deg historier om produktet på kjøpet, som sprettekniven med skaft av myreik med stamme på 60 cm i diameter, funnet på 1,8 m dyp bak skolen på Askøy. Der hadde eika ligget i hundrevis av år uten tilgang til oksygen, noe som var med å gi skaftet sitt særpreg.

Nytt av året var fiksekroken som var betjent av dyktige medlemmer i husflidslaget. De kunne rapportere om en skiftet glidelås i løpet av dagen, men mange hadde stoppet opp med spørsmål om bruk av stoppesopper og andre remedier som lå i “verktøykassen”. Mange ønsket å få hjelp til reparasjon av klær, men husflidslaget vil heller lære denne kunsten videre enn å ta imot “bestilling”. Bukseeierne med ødelagte glidelåser må nok sette seg bak symaskinen selv, men de er lovet god veiledning.

Aktiviteten i fiksekroken blir videreført utover høsten med ulike arrangement, så her er det bare å følge med!

 

Husflidslaget ønsker å skape liv på messen, og foredraget til Halvor Folgerø om spektakulære veier på Vestlandet ble fort fullsatt, dessverre. Likevel var de heldige, de som blant annet fikk høre historien om den gangen Sirkus Arnardo ble sittende fast i tunnelene langs Saudafjorden med elefanter i bilene…

Etter boksignering av Folgerø var det plass til Helen Storetvedt som fortalte om bærekraftig redesign, et foredrag til ettertanke i vårt forbrukssamfunn.

 

Langs veggene i biblioteket hadde medlemmer i husflidslaget montert en utstilling som viser at kreativiteten ikke har noen grenser når det gjelder gjenbruk, redesign og hvilke skatter som kan komme opp av kisten og “bli ny” med litt justering.

Tysnes Husflidslag er et lite, men livskraftig lag i kommunen, der husflidsmessen danner det økonomiske grunnlaget. Stormønstringen i Tysneshallen forrige helg, med 612 besøkende i tillegg til alle utstillerne og lagsmedlemmene viser støtte til lagets arbeid og at det er behov for slike arrangement. Det er kjekt å se hva andre holder på med og få en kaffeprat med gamle kjente, og plutselig har du kanskje fått deg både en ny hobby og en ny venn før du har gått ut døra!

Tekst og foto: Tysnes Husflidslag