Kinohelg i Grendatun

Publisert av: May Britt Meland
30/9/2022 13:06

Denne helga kan du få med deg to norske filmar på kinoen i Uggdal! Det vert framsyningar både fredag og søndag.

 

Olsenbanden – siste skrik

Olsenbanden er tilbake slik som du husker dem! Nesten.
Oslo er blitt en moderne by, men Egon, Benny og Kjell er stadig på jakt etter det store kuppet som skal gjøre dem til millionærer. Nå har Egon lagt den perfekte plan: de skal bryte seg inn i det nye Munchmuseet i Bjørvika og stjele «Skrik».
Alt er taima og tilrettelagt, men det er også andre som har fått kjennskap til planene og lovens lange arm med Hermansen i spissen gjør det de kan for å stoppe banden.
Fredag 30/09 kl 18 00
Søndag 02/10 kl 17 00
Skuespillere: Anders Baasmo, John Carew, Elias Holmen Sørensen, Charlotte Frogner, Vidar Magnussen, Lisa Tønne
Sjanger: Komedie / Familiefilm
Regi: Hallvard Bræin
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 6 år
Denne filmen inneholder enkelte actionscener. Da disse foregår i en tydelig humoristisk ramme, får filmen aldersgrense 6 år.
Språk: norsk
Distributør: Nordisk Film Distribusjon

 

Krigsseileren

KRIGSSEILEREN er et storslått drama som forteller historien om de over 30.000 norske krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig.
Vi følger sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land.
Alfred og Sigbjørn kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet som er lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats.
Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem.
Men hvordan fortsetter man livet og relasjoner når man har vært adskilt i mange dramatiske krigsår? Kan sårene leges og gro?
REGISSØR OG MANUSFORFATTER GUNNAR VIKENE OM FILMEN: “KRIGSSEILEREN er laget for å gi nærhet til krigsseilernes innsats og hvilket offer de og deres familier gjorde under andre verdenskrig. Det er nødvendig for å sette i perspektiv den uretten krigsseilerne ble utsatt for etter krigen.”
Fredag 30/09 kl 20 00
Søndag 02/10 kl 19 00
Skuespillere: Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen, Ine Marie Wilmann
Sjanger: Drama / Krigsfilm
Regi: Gunnar Vikene
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense 12 år
Språk: norsk
Produksjonsår: 2022
Distributør: Ymer Media