Instruktørkurs

Publisert av: May Britt Meland
25/10/2021 18:40

10 engasjerte deltakarar, deltok denne helga på Instruktørkurs på begynnernivå. Kurset vart halde i symjehallen på Tysnes skule med instruktør frå Norges Svømmeforbund. Det vart to kjekke dagar med undervisning og mykje bading og øvelsar i bassenget. 7 av deltakarane var frå Tysnes Symjeklubb som er ein del av Båtlaget Njord Tysnes, medan 3 var frå andre klubbar.

Instruktøren frå Norges Svømmeforbund var svært nøgd med innsatsen og engasjementet hos deltakarane. Kurset har til formål å gje deltakarane opplæring i instruksjon på grunnleggjande nivå i Norges Svømmeskole – den nasjonale planen for svømmeopplæring. I tillegg har kurset også fokus på tryggleik og livreddande fyrstehjelp.

 

-Fantastisk bra jobba alle. Me er heldige som har dedikerte foreldre som vil bidra til symjeopplæring her på Tysnes, skriv Tysnes Symjeklubb på sidene sine.

Litt om Norges Svømmeskole:
Norges Svømmeskole er en mal for svømmeopplæring. Den er utarbeidet for å hjelpe klubber og kvalifiserte instruktører, som med sin erfaring vil forsterke gjennomføringen av planen. Planen er basert på solid pedagogikk/metodikk, og tuftet på nasjonale standarder for hvilke øvelser som må beherskes på veien mot svømmedyktighet. Dette gir instruktørene en retning, men også en mulighet for variasjon i gjennomføringen. Planen inneholder ikke detaljerte timeplaner, da disse kun kan utvikles lokalt når man vet hvilket nivå elevene er på, og hvilke rammebetingelser man har til rådighet. Hver enkelt svømmeskole kan, i samarbeid med instruktørene, lage sine lokalt tilpassede timeplaner basert på disse rammebetingelsene.
Norges Svømmeskole har fokus på:
– at svømmeopplæring skal være gøy
– ferdighetsutvikling
– svømmeteknisk utvikling
– kognitiv utvikling Svømmeopplæringen arrangeres av lokale svømmeklubber.

Alle klubber som er registrert i Norges Svømmeskole driver svømmeopplæring etter Norges Svømmeforbunds metodikk og pedagogikk.

Foto: Tysnes Symjeklubb