Held foredrag i Tysneshallen

Publisert av: May Britt Meland
2/5/2024 18:47

Njardar/Tysnes har gleda av å invitere folk i alle aldrar til Claus Lundekvam sitt foredrag “en kamp til”.

I samarbeid med Tysnes kommune, Tysnes sparebank og Tysnes kraftlag håpar me mange har lysst å ta turen i Tysneshallen onsdag 8. mai kl 18:00 for å få med seg det sterke og viktige foredraget til den tidligare premier league-proffen og landslagskapteinen Claus Lundekvam.

Arrangementet er gratis.

Frå foredragsholder.no:

Lundekvam var en meget respektert spiller i England og ble med sin profesjonalitet og imøtekommenhet en levende legende i Southampton hvor han også var Club Captain. Lundekvam har spilt 40 A-landskamper, og var jevnlig landslagskaptein.

Claus forteller om kampen til å overleve sin tøffeste kamp, hans liv som profesjonell fotballspiller der jaget om å bli best og aldri være fornøyd. Man får høre om depresjonen og mangel på tilhørighet etter karrièren hvor fallhøyden for en toppidretts utøvere blir veldig stor. Samt livet i dag, gledene og det og leve med sykdommen.

I dag er Claus sportslig leder Psykiatrialliansen i Bergen hvor han koordinerer aktivitetstilbud for 3–400 brukere. Han stiller også som samtalepartner i arbeidet med å bringe brukerne tilbake til en normal hverdag, Her har han ansvar for alle trenere som alle har egenerfaring eller pårørende erfaring innen psykiatri eller rus. Dette er unikt, og de eneste som driver slikt i hele Norden. I tillegg er Claus blitt ambassadør for Mental Helse Norge.

Claus holder også mye foredrag for firmaer, idrettslag, ungdomsskoler og videregående skoler. Han i det siste samarbeid med flere skoler og idrettslag med forebyggende arbeid innen mental helse og rus. Utfordringene vi i dag har i samfunnet vårt på disse områdene bør vi snakke om med barna våre om.

Gjennom foredraget får man høre om:
– Oppveksten som barn
– Guttedrømmen som går i oppfyllelse
– Karrièren
– Karrièreslutt
– Savnet
– Ny arena hvor «dyret» dyrkes
– Konsekvensene
– En «kamp» til, 01. og 02. omgang.
– Ny hverdag og nye gleder.