Røykvarslerens dag

Publisert av: May Britt Meland
1/12/2021 08:00

1. desember er røykvarslerens dag. Dette er dagen for å bytte batteri og teste røykvarslerane i heimane. Då har du gjort eit grep for å kunne nyte alle dei andre dagene i året.

Visste du at røykvarsleren går ut på dato?
Det finns cirka 10 millionar røykvarslarar i norske heimar, men mange veit ikkje at dei har begrensa levetid.
Røykvarslarar bør normalt bli bytta ut etter at du har brukt dei i 8-10 år. Du bør derfor sjekke kor gamle røykvarslarane dine er og vurdere om det er på tide å byte dei ut. Produksjonsdatoen finn du på baksida av røykvarsleren.
Bruk litt tid på å sjekka datoen på røykvarslaren, er den meir enn 10 år er det lurt å byta den. Er den ikkje så gamal, nytt høve til å bytt batteri.

-Røykvarslaren er ein viktig livreddar!

I de kalde vintermånedene bruker vi mer elektrisk utstyr, levende lys og vi fyrer i peisen. Dette fører til høgare risiko for brann.

Mange av boligbrannane i Norge oppstår om vinteren, og desember er statistisk sett ein månad kor det oppstår mange branner og at flest omkommer i brann.

 

Meir informasjon om byting av batteri, kva røykvarslarar ein bør velge , korleis du skal plassere røykvarslaren og mykje anna nyttig informasjon finn du på nettsida røykvarslerdagen og på dsb.no