Ostane frå Myrdal Gard fell i smak! Foto: Myrdal Gard

Ost frå Tysnes til Berlin

Publisert av: May Britt Meland
23/1/2023 20:46

I Berlin er det no rundt hundre norske, regionale bedrifter som representerer Norge på Grüne Woche 2023. Her får mat- og drikkebedrifter vist seg frem med eit mål om å byggje nettverk, utvikle produkt og profilere Norge.

Første dagen på stand gikk kjempebra, fortel Nynke van Schaik . TV2 var og filma, og vi snakka med landbruksministeren. Van Schaik fekk høve til å fortelle om ostane frå Myrdal Gård.

På den norske paviljongen under Region Fjord finn ein produkt som sider, kjøt, fisk, sjokolade og sjølvsagt ost frå Myrdal Gård!

Dei norske produkta vert servert på den norske restauranten som er kjent som ein av de beste. På kjøkkenet jobber dyktige kokkar med Petter Wahl Sekne i spissen og lærlinger fra Ole Vig.

 

Litt om Internationale Grüne Woche (IGW):

Mat- og landbruksmessen har vært arrangert siden 1926 og samler hvert år over 1500 utstillere fra rundt 70 land.

IGW er en utstillings- og testarena for norske mat-, drikke- og reiselivsopplevelser. Norge deltar med en rekke bedrifter for å bygge nettverk, utvikle produkter og profilere matkultur og reiseliv. Deltakelsen er en del av de etablerte profileringstiltakene for norsk landbruk og norsk mat.