Mykje spennande og variert på Husflidsmessa til helga

Publisert av: Martha Nygård Lande
24/9/2019 18:59

Velkommen til husflidsmesse helgen 28.09-29.09.19 i Tysneshallen, Våge på Tysnes

Tysnes Husflidslag har 50 medlemmer, der 18 av disse er med i barne- og ungdomsgruppen “Ung Husflid”.
Det er påmeldt 40 utstillere til messen, og fem av disse er med i Tysnes Husflidslag. Det er stor variasjon i produkter som blir stilt ut for salg på messen:
Alt fra strikkede produkt, kniver, produkt av tau, treprodukt, sydde produkt, blant annet barneklær og dukkeklær, keramikk, smykker, kort, foto/fotoprint på glass, papir mm, rosemaling, Tysnes folkedrakt, quiltede produkt, glasskunst, vevde produkt, fyrstikkpikebilder, akvareller, smijern,treskjæring, tovede plagg, håndmalt porselen, sølvsmykker, skulpturer av stein, nupereller, decoupage, kort til maskinstrikk og produkt av skinn.

Utstillerne kommer fra hele regionen, ja, faktisk helt fra Jæren, og flere av utstillerne har deltatt på husflidsmessen på Tysnes i mange år. 

I år har Tysnes Husflidlag samarbeidet med Tysnes kommune og Tysnes folkebibliotek om å få til to foredrag parallelt med messen. Lørdag 28.09 kl 12 vil Knut Rage holde foredrag i biblioteket. Foredraget heter “Johannes Heggland – liv og dikting”.
Samme dag kl 14 vil Britt Kjellesvik Rage holde foredraget “Vår fargerike fortid – om drakter i middelalderen”.

Tysnes Husflidslag sydde kostymer til Johannes Heggland sitt spel “Olavsgildet”, og vi hadde et godt samarbeid med Britt Kjellesvik Rage og fikk tips og råd i den forbindelse.
Vi vil benytte anledningen til å vise hva kostymegjengen i laget produserte i vår med en utstilling av kostymene i hallen under messen.
Det blir også en mannekengoppvisning, der et utvalg av kostymene blir vist av noen skuespillerne som deltok i spelet. Dette vil skje mellom foredragene om lørdagen.

Tysnes Husflidslag holder på å pusse opp lagslokalene. Gulvet skal skiftes ut, vegger og tak skal males og nødvendig vedlikehold skal utføres på toalettet. Laget har stor aktivitet gjennom hele året, og husflidsmessen danner den økonomiske bærebjelken til driften av laget.
Vi håper derfor på mange besøkende, og at folk vil finne både utstillingen og foredragene interessante. Som vanlig blir det kafe og mulighet til både en kopp kaffe med noe å bite i, samt en god prat med den du måtte treffe på. 

Synnøve Hodneland
leder i Tysnes Husflidslag