Krafttak mot kreft

Publisert av: Martha Nygård Lande
11/3/2020 17:10

Årets aksjon på Tysnes er allereie godt i gong, over 200 hadde i går kveld vert til Blåbærhaugen.

27 positive bøssebærarar har vore klar til å gå frå hus til hus i kommunen, og Uren Luren skulle ha lyn-utloddning både i Våge og på Onarheim på laurdag. Men som de alle forstår tar Kreftforeningen situasjonen rundt koronaviruset på alvor og begrensar aktivitar som kan gje risiko for smitte. Det vil av den grunn ikkje bli gått frå hus til hus med bøsser, eller utlodding.

Aksjonen fortset og det er mange alternativ for å bidra, og me håpar og trur Tysnes kjem til å få eit godt resultat også i år. Og det er fleire muligheter for dette:

  • Vipps til 451041
  • Gje ei gåve på Tysnes sin digitale innsamling – følg denne lenka: https://innsamling.kreftforeningen.no/krafttakmotkreft2020/5-13354 – på denne sida prøver me og å oppdatere kvar kveld kor mange som har vert til Blåbærhaugen.
  •  turen til Blåbærhaugen – for kvar tur denne veka, støttar du Kreftforeninga med kr. 100,-!
  • På nokre av butikkane står det allereie bøsser ute
  • Kontonummer: 1503.07.66056
  • SMS: Send kodeord GI til 2277 (250 kr)

Har du vanskar med digitale løysingar? Spør familie/nokon du kjenner om hjelp!

Her er meldinga Kreftforeningen har lagt ut på sine sider:

Vi erstatter bøssebærere med digital innsamling på grunn av koronaviruset. For å bidra til å minimere spredning av koronaviruset og for å beskytte sårbare grupper, holder Kreftforeningen tilbake sine bøssebærere og gjør innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft heldigital.
Over 20 000 bøssebærere skulle ha gått fra dør til dør for å samle inn penger til forskning på kreftformer få overlever. Nå tar Kreftforeningen nødvendige grep.
– Vi vil gjøre det vi kan for å hindre spredning av koronaviruset, ikke minst med tanke på sårbare grupper. Dette er en del av vårt samfunnsansvar. Derfor gjennomfører vi ikke fysiske aksjoner fra dør til dør eller på offentlige steder, men fortsetter med full styrke i våre digitale kanaler, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.
Målet er fortsatt å samle inn 45 millioner kroner gjennom Krafttak mot kreft.
– Det er stort engasjement for kreftsaken i befolkningen. Vi håper folk vil vise like stor giverglede gjennom Vipps og våre nettsider i stedet, sier Ryel.

Helsing Rannveig og Astrid