Ekstra forestilling

Publisert av: May Britt Meland
11/10/2022 18:53

Om du ikkje har fått sett det storslåtte norske dramaet Krigsseileren, har du sjansen denne helga. Grendatun kino kjører då ekstra forestilling på den populære norske filmen.

Søndag 16 oktober, kl 19.00

Aldersgrense:12 år
2 t. 32 min.
KRIGSSEILEREN er et storslått drama som forteller historien om de over 30.000 norske krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig.
Vi følger sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land.
Alfred og Sigbjørn kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet som er lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats.
Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem.
Men hvordan fortsetter man livet og relasjoner når man har vært adskilt i mange dramatiske krigsår? Kan sårene leges og gro?
REGISSØR OG MANUSFORFATTER GUNNAR VIKENE OM FILMEN: “KRIGSSEILEREN er laget for å gi nærhet til krigsseilernes innsats og hvilket offer de og deres familier gjorde under andre verdenskrig. Det er nødvendig for å sette i perspektiv den uretten krigsseilerne ble utsatt for etter krigen.”