Foto: Filmweb.no

Kaptein Sabeltann og Rambo i Grendatun

Publisert av: Martha Nygård Lande
27/9/2019 15:49

På søndag 29. september, viser Grendatun kino to filmar. “Kaptein Sabeltann og den magiske diamant” går klokka 17.00 og “Rambo – last blood” klokka 19.00

Kaptein Sabeltann og den magiske diamant

Hiv og hoi elendige landkrabber! No er sjølvaste Kaptein Sabeltann på kino! Ein eventyrleg animasjonsfilm fra Qvisten, som ga deg Dyrene i Hakkebakkeskogen, KuToppen og Flåklypa-trilogien. For å ta historien om den magiske diamant til lerretet, har regissørane Rasmus A. Sivertsen og Marit Moum Aune fått med seg nokon av verdas beste karakterteiknara og animatørar på laget, samt eit godt knippe klasseskuespelarar til å gjera stemmene.

Den livsfarlege jungelfyrsten Maga Kahn og den onde dronning Sirikit har endeleg fått tak i den magiske diamant. Ryktet seier at den kan oppfylle ønsker ved fullmåne. Maga Kahn drøymer om å kunne tåla sol slik at han fritt kan bevege seg ut av den mørke jungelen, men innan måneskinnet kjem, blir diamanten stjåle av gutungen Marco. Ein rasande Maga Kahn sender alle sine apesoldatar ut i jungelen for å jakte på gutungen. Den magiske diamant må tilbake, kosta kva det kosta vil! Samtidig har Pinky slått seg til ro i Kjuttaviga og lever bekymringslause dagar, medan Sunniva kjeder seg og drøymer om eventyr. Eventyret kjem frå uventa hold når Kaptein Sabeltann og hans mest betrudde menn plutselag dukkar opp. Snart befinner Pinky og Sunniva seg om bord på Den Sorte Dame i eit vanvittig kappløp for å finna den magiske diamant.

Sjanger
Barnefilm
Familiefilm

Originalspråk
norsk

Aldersgrense
Tillatt for alle

Begrunnelse
Denne animasjonsfilmen inneheld enkelte kortvarige dramatiske scener. Då desse skjer i eit etablert eventyrunivers som me legger til grunn er kjent for barn, antas filmen å ikkje virke skadeleg på dei yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

 

Rambo – last blood

Årets råaste actionfilm med Sylvester Stallone som legenden Rambo er tilbake.

Sylvester Stallone er tilbake som ein av dei største actionheltene gjennom tidene, John Rambo. No må Rambo konfrontere fortida si, og henta fram sine brutale kampferdigheter for å få sin hevn i dette siste oppdraget.


RAMBO: LAST BLOOD sender Rambo på ei dødeleg hevnreise og markerer det siste kapittelet i denne legendariske serien.

Originaltittel
Rambo: Last Blood

Sjanger
Action
Krigsfilm

Nasjonalitet
USA

Originalspråk
engelsk

Lengde
1 t. 40 min.

Produksjonsår
2019

Aldersgrense
15 år

Begrunnelse
Dette hevndramaet inneheld verkeleghetsnære volds- og drapsskildringar. Skildringane er brutale og nærgåande, og filmen får derfor 15-årsgrense.

 

Filmomtaler og bileter er henta frå Filmweb.no