#grønnfredag 2023

Våge sentrum
24. november kl. 15:30
Har du en delvis slitt ryggsekk? En litt for stor allværsjakke? Eller kanskje et par fjellsko du aldri bruker?

Barnas Turlag Tysnes & Fikselauget arrangerer igjen byttekveldsuksessen Grønn Fredag!
Det foregår i same bygg som Meirbruk i Våge, vis-à-vis Spar/Våge sentrum.

Grønn Fredag er en nasjonal byttedag der du kan bytte inn friluftsklær og -utstyr du ikke trenger og samtidig finne nye skatter til deg selv og familien.

24. november inviterer vi deg derfor til å bli med til å ta vare på miljøet ved å gi friluftsutstyr og -klær et nytt og forlenget liv!

Konseptet fungerer som følger:

1. Du kan BYTTE eller GI BORT utstyr til noen andre som trenger det. Lever inn noe og få muligheten til å bytte til deg utstyr du har bruk for. Ønsker du å gi bort uten å ta med deg noe er du selvsagt velkommen til det.

2. Du kan SELGE utstyret ditt ved at vi merker produktet med pris og ditt telefonnummer, slik at kjøperen kan vippse deg penger. Du bestemmer prisen selv og kan velge om du ønsker å være der på ettermiddagen om en kjøper for eksempel skulle lure på noe vedrørende ditt produkt.

3. Fikselauget er med på laget i år også! Har du et plagg som bør FIKSES og som du ønsker å bruke videre, så viser Fikselauget deg hvordan du kan gjøre det selv. Slik forlenger du plaggets levetid og sparer både penger og miljø!

Du trenger ikke melde deg på arrangementet. Bare lever inn utstyret ditt i til Tysnesfestkontoret i Våge (i samme bygg som politiet), tirsdag til fredag mellom kl. 9 og 15. Du kan også levere selve fredagen direkte.

Frist for å hente utstyr som ikke ble solgt er onsdag 29.11 kl 15.00 i Tysensfestkontoret.
Utstyr som blir igjen går til BUA og Godt Brukandes (SIM Eredalen).

Hos BUA kan man låne utstyr i stedet for å kjøpe. De har som mål å få særlig unge ut i friluftslivet, men uten å øke forbruket. Barn og unge kan dermed prøve varierte former for aktivitet uten å være avhengig av foreldrenes lommebok! Mer info: https://www.bua.io/

Husk miljøvettregel nummer 2: Sats på opplevelser, ikke utstyr!