Inspirerende besøk på Vevnad

Publisert av: May Britt Meland
6/11/2022 12:46

Onsdag 26. oktober dro 11 forventningsfulle damer fra Tysnes husflidslag på tur til Vevnad på Heiane på Stord.

Vi har lenge vært nysgjerrige på hva denne spesielle butikken kan by på, og vi ble ikke skuffet! På nettsiden til Vevnad står det at butikken blir drevet av veventusiaster og garn-nerder med lidenskap for naturlige fibre og godt håndtverk, og det kan vi bekrefte!

Vevnad selger utstyr og kvalitetsgarn til både strikking, veving og hekling, og nordiske produkt er alltid førstevalget. Kjente garnmerker som Hillesvåg og Rauma er blant varene i hyllene, og det er første gang undertegnede har sett samtlige 135 farger av merket Rauma Finull på ett sted! Vevnad håndfarger garn selv i serien “Makalaus ull”, der det mest eksotiske garnet nok var “Silkeyak”, som består av 20% yak. Et annet vakkert og eksklusivt garn var av kashmir, der trøsten var at selv om det er dyrt, er det drøyt i bruk.

 

I løpet av kvelden fikk husflidslaget både se og føle på de ulike garnkvalitetene og diskutere bruksmåter mens vi nøt både kaffe og te. I tillegg til å drive butikk holder Vevnad nybegynnerkurs, kurs for viderekomne og inspirasjonskurs i veving, og det er ikke fritt for at det rykket litt i “vevfoten” etter besøket.

Etter et par timer i eldorado for alle som elsker garn og farger var handleposene fulle . Det samme var hodet – av ideer til nye prosjekt. Det blir nok mange myke pakker under juletreet fra Tysnesdamene etter dette besøket, vil jeg tro.

Tekst og foto: Tysnes husflidslag, Synnøve Hodneland