Juicekurs på Tysnes
13/3/2014 17:27
16 engasjerte kvinner møtte opp for å få med seg den “nye” trenden på helsefronten – juicing.
Juicing består i å ha diverse frukt og grønnsaker i en juicer, presse dette og få ut de lekreste juicedrinkene.
Ved å skille de uoppløselige fibrene og saften fra hverandre, blir tilgjengeligheten på vitaminer, mineraler, enzymer og antioksidanter lettere tilgjengelig i kroppen. En juicer eller juicemaskin må ikke forveksles med en blender. I en juicer separeres avfallet bort, mens i en blender bevares alt.
Juicing er en enkel måte å få i seg 5 om dagen på. Her kan man blande både spinat, brokkoli, epler, og andre frukt og grønnsaker til en herlig blanding.
Om det er grønnsaker man ikke er så begeistret for, lar disse seg lett kamuflere i smak ved å tilsette litt ekstra sitron eller ingefær i juicene.
På kurset ble det laget 3 forskjellige oppskrifter til stor begeistring fra deltakerne. Tror nok mange ble overrasket over hvor godt spinat, agurk og gulrøtter faktisk smaker i en juice.
Juiceterapautens bakgrunn:
Utdannet kostholdsveileder gjennom Norges Idrettshøyskole, pågående bachelorgrad som ernæringsfysiolog.
Jobbet i 17 år på treningssenter og 17 år i bedriftshelsetjeneste, innen forebyggende helsearbeid.
Kvalifisert juiceterapeut – utdannet ved Juicemasterakademiet i England, ved Jason Vale.
Januar 2014 – utga boken “Bare Juice Det” gjennom Gyldendal norsk forlag.
Tekst: Vibeke Blomvågnes