AnderslandBygg.topp.venstre
Tysnes Kommune
Tysnes Sparebank 140x30
Tiko
Windsor
Tysnes Maskin AS
Tysnes Bilsenter
Tysnes Kjøle
Losfjord
Heis-Tek
Dokkegalleriet
Myrdal gard
Ekeland
Per Henrik Opdal
Johs Tveit
Njardar
Treco
Tysneslyd
Arild Gjerstad
Bygg Tysnes
Joker Årbakka
Tysnes sogelag
Joker Uggdal
Tysnes Båtutleie
Ronny Bakkane
Dalen Golf
Tysnes seniordans
Grendatun
Tysnesfest
Tysnes Båthamn
Frisøren på Tysnes
Laukhamar Fritid
Tysnes Frivilligsentral
Bjørnefjorden tannlegepraksis

T Hilllesvik Transport 470

Blant skitrekk i Hordaland er Voss klart det beste alternativet. De har noe for alle. Tysnesinger i alle aldre som liker å stå på ski anbelafes å ta turen.

Voss - et Ski-Mekka på Vestlandet

PUBLISERT AV Johnny Helgesen Publisert: 08.02.18 16:43

Tekst og bilder: Nils Vermund Gjerstad 

Bavallen på Voss kan by på 40 kilometer med alpinløyer for alle vanskelighetsgrader og med velprapererte løyper. Her får man virkelig prøvd ut sine talenter på ski,enten man står slalom, Telemark eller langrennski. 

Bavallen i Voss sentrum - eller Voss Ski Resort - hevder selv at det er "Norges beste skiterreng". Jeg har ikke vært i alle Norges skianlegg, men blant de jeg har vært i så stemmer dette ganske bra, imponerende er det i alle fall.

 

Per i dag kan Voss Resort by på 40 kilometer med alpinløyer, som har en stor variasjon fra helt egne barneløyper til ekstremt bratte løyper for de godt erfarne.

Dette reflektes også i klientellet som står på ski. Da jeg prøvde løypene første helga i februar var det fullpakket med skigåere i løypene, fra førskolealder til godt voksne. Et lite luksusproblem er at det kan bli noe fullt i skiheisene og familieløypene, men liker man ikke folkemengder kan man alltids ta turen på en hverdag. Det er også kveldskjøring tre ganger i uka.

I forkant av denne sesongen har Voss Ski Resort  investert 30 millioner kroner i snøanlegg og fra millioner i lysanlegg, med kveldskøyring tre gonger i uka, I tillegg er byggeprosessen i gang med ny gondol fra Voss stasjon. Øvre stasjon får ny restaurant med 450 sitteplasser Fremdeles jobbes det med å utbygge terrenget enda mer.

Voss har ytre barneløyper og det er også egne trekk for de små. 

Gradestokken viste cirka -11 grader var det helt essensielt å ha med seg både skibukse, hansker og sjal. Snøen var finpudret med bortimot perfekte glide-egenskaper. Har man ikke stått på ski på en stund, er det fint å mestre grønne og blå trekk, før man gir seg i kast med rødt og svart. For mitt vedkommende er det viktig å ta det litt med ro i svarte trekk. Slalomløypa går fra ca. 900 meters og helt ned til starten på skianleggets og den går også gjennom alle slags vanskelighetsgrader, men løypa er merket svart og krever en viss erfaring. Ettersom jeg hadde en fallulykke på Voss da jeg var 17 år har jeg ennå litt skrekken for de bratteste bakkene og  må alltid svinge mye og avpasse farten noe i de bratteste bakkene. 

 

Min kollega som prøvde Telemark-ski trivdes godt i Slalomløypa og fikk prøvd ut elegante Telemark-svinger i bratt terreng.

Nydelig panoramautsikt utover fjellterrenget, en  fryd å se på mens man farer fort nedover bakkene.

Blant de beste løypene er Horgaletten og Slettafjellet, som begge byr på nydelig panoramautsikt utover fjellterrenget fra mer enn 900 m.o.h, Litt av et skue mens man farer fort nedover bakkene.

 

Både ansatte ved skianlegget på Bavallen er vennligheten selv, også i løypene møter man hyggelige og vennlige folk. Samtidig liker jeg også godt å nyte utsikten i denne vakre fjellheimen som Voss Ski Resort er lokalisert i. Når solen skinner i trekkene og man står i god glid nedover et trekk, er det få ting som er flottere.


På skiskulen får man god service, og en av de ansatte spøker med at den verste delen av å stå på slalom er å få på seg de tettsittende skistøvlene. Et vennlig team tilbyr både ski for nybyggere til profesjonelle og finner ut hva som passer den enkelte best. Utvalget  er betydelig, både når det gjelder pudderski, carvingski og toppturutstyr. Her får du også leie splitboard, som kan både brukes som snowboard og som et par ski.


Voss midtvinters kan være kaldt og det er viktig å kle seg riktig.


En kopp kakao smaker sjelden bedre enn i 11 minusgrader.


Med ski på beina, utsikt mot fjellheimen og solen som gjenspeiles i skaret, er skitrekkene på Voss norsk nasjonalromantikk på sitt beste!

 

 


Tips ein venn!
Ditt navn:
Di epostadresse:
Eventuell melding til venn:
Din vens epostadresse:
Din vens namn:
Di epostadresse:
Meld På | Av
  

Del på Facebook


DET SKJER

DI MEINING

Har du nyttårsforsett?

  • Resultatet

MEST LESE SISTE VEKA

TIPS TYSNESINGEN

Tysnes Industri AS
Tlf 46 93 31 19
post@tysnesingen.no


Google

Ansvarleg for Tysnesingen: Tysnes Industri AS org nr 976216598 - tlf: 46 93 31 19 - epost: post@tysnesingen.no

Nyhetsystem og oppsett: Vilko CMS
© 2000-2018 Tysnesingen.no
Tysnes ungdomslån
TysnesIL.no
Annes Klær
Carisma frisør
Spar Tysnes
John Hagen
Haaheim Gaard
Marinegruppen
Kines Hudpleie
Tysneskyrkjelydane 1
Andersland Rør
Tysnes Fysio
Tysnes Treningssenter.
Mandelhuset
Svingen Puls
Accountor Tysnes
andersland-bygg.as
tysnes.kommune.no
Tysnes Kraftlag høyblokk
Alsaker Fjordbruk
Tysnes Industri AS